Moderniseer uw gevel door een vlakke afwerking te gebruiken. Het metselwerk wordt eerst gecementeerd en vervolgens bedekt met spuitkurk om gevels te maken. Deze techniek kan worden gebruikt om gevels af te werken met metselwerk in slechte staat of waar extra isolatie nodig is. Het is ook nuttig voor wie de voorkeur geeft aan een moderner uitzicht. U kunt de spuitkurk rechtstreeks op het metselwerk spuiten als de mortel in goede staat is en voldoende isolatie heeft. U kunt het karakter van de buitenmuur behouden door de kurk rechtstreeks op het metselwerk te spuiten.
Spuitkurk kan gebruikt worden om een gevel af te werken of te renoveren. Er zijn vele kleuren beschikbaar en verschillende korrelgroottes. U kunt zelf de uitstraling kiezen die u voor uw gevel wenst. Uw persoonlijke voorkeuren zullen de kleur en korrelgrootte dicteren die u kiest.
Als dit het geval is, zult u uw gevel moeten renoveren.
Uw woning ziet er na een gevelrenovatie met crepi weer als nieuw uit. Crepi, een kunsthars of minerale muurpleister, wordt ook wel crepi genoemd. Deze muurpleister is ideaal om te gebruiken in combinatie met isolatie (gevelisolatie). De crepi werkt goed om eventuele onvolkomenheden in de gevel te verbergen. Crepi is een goede optie vanwege de ruime keuze aan kleurmogelijkheden. Crepi is gevoeliger voor vuil dan andere gevels. U zult een gevel met crepi muurpleister moeten onderhouden. U kunt meer te weten komen over het bepleisteren van een gevel met crepi.
U kunt kiezen uit drie verschillende soorten spuitkurk: fijn (0,01mm tot 0,4mm), medium (0,0,4mm tot 0,9mm) en grof (1,mm of meer). Voor gevelbekleding is de beste keuze een grove spuitkurk. Voor binnentoepassingen is een fijnkorrelige textuur gebruikelijker.
Het is mogelijk kurkisolatie te spuiten, maar het materiaal heeft al een indrukwekkend isolerend effect door de kurkkorrels. Spuitkurk kan bij veel leveranciers worden gekocht. Dit is afhankelijk van het aantal lagen dat u heeft. Spuitkurk kan ook worden gebruikt als akoestische isolatie.
Hoewel de (SBR Curnet richtlijnen voor waterdoorlatendheid van muren) bedoeld waren als uitgangspunten, zijn ze niet altijd gebruikt. Ook zijn ze in het verleden verbeterd en voldoen muren van vroeger niet meer aan deze richtlijnen.